BULGUR S PEČENOU CVIKLOU A CUKETOU
Pravdepodobne bude pribúdať viacero receptov z tejto suroviny nakoľko príprava je rýchla (čo je u mňa základ :)) a aj veľmi chutná. Tento recept je na cca 3 porcie. U mňa rýchly obed na 3 dni do práce :)
PRÍSADY
PRÍSADY
Polka menšej cukety
2 ks červená cvikla
2 šálky surového bulguru
pol kocky bio zeleninového bujónu (ja používam z DMky)
1 ks menšie dozreté avokádo
soľ
olivový olej
čierne korenie
POSTUP
Uvaríme bulgur podľa návodu a prihodíme bujón. Bulgur sa varí cca 15 minút. Posledné dve minúty pred dokončením prihodíme rozpučené avokádo. Bulgur dostane príjemnú konzistenciu ako krémové rizoto. Môžeme prihodiť aj pokrájanú osmaženú slaninku :)
Následne si upečieme na kocky nakrájanú ošúpanú cviklu a cuketu. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a pečieme cca 35 minút na 180 stupňov.
Po upečení zmiešame s uvareným bulgurom a mňamka je na svete.
Po upečení zmiešame s uvareným bulgurom a mňamka je na svete.
Pred podávaním môžeme navrch postrúhať tvrdý syr.
Komentáre
Zverejnenie komentára