DUSENÁ DIVINA (JELEŇ) NA HRÍBOCH


Divinu mám veľmi rada nakoľko je veľmi zdravá, chutná a celkovo inklinujem k červenému mäsu. V tomto recepte som použila jelenie stehno z metra, ale kľudne môže byť aj diviačie prípadne iné. Diviaka robievam tiež dosť často, keď dostanem darom :)
Recept je cca na 4 porcie.



PRÍSADY

600 g jelenie stehno
rozmarín
tymián
soľ
čierne korenie čerstvo namleté
hríby (za hrsť)
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
chubritza (bulharské korenie) - mám zásoby z dovolenky v Nesebare 
ryža alebo zemiaky ako príloha

POSTUP

Na masle osmažíme na kocky pokrájanú cibuľku a cesnak do sklovita. Následne pridáme na kocky nakrájané mäso. Počkáme kým sa zatiahne a okoreníme všetkými koreninami. Dusíme na pomalom ohni cca 1 hodiny a 45 minút. Asi 20 minút pred koncom pridáme hríby a ešte trošku podusíme.
Ako prílohu si buď uvaríme ryžu (ja ju varím už iba v ryžovary) alebo zemiaky.




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu