JABLKOVÝ ZÁKUSOK


Jesenná sezóna je v plnom prúde a jablká nám pomaly zapĺňajú pivnice. Ideálny čas na prípravu jablkového koláča. Musím sa priznať, že neobľubujem taký ten typický jablčník z postrúhaných jabĺk medzi dvoma vrstvami cesta, preto hľadám skôr recepty na "jablčnú uvarenú kašu".

Prikladám teda jeden recept :)



PRÍSADY

100 g hladkej špaldovej múky
100 g celozrnnej múky
100 g masla
1 vajce
škorica mletá
5 PL javorový sirup
trochu kokosovej múčky

POSTUP

Jablká spolu s javorovým sirupom uvaríme v hrnci na jablkovú kašu a pridáme kokosovú múčku a škoricu. Cesto pripravíme zmiešaním múky, masla vajca a môžeme pridať trochu cukru. Dáme do vymastenej tortovej formy (26 cm) a navrch  dáme jablkovú plnku. Môžeme ešte nakrájať na plnku jedno jablko na plátky a posypať škoricou. Pečieme 30 minút na 190 stupňov. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu