JABLKOVÝ ZÁKUSOK
Jesenná sezóna je v plnom prúde a jablká nám pomaly zapĺňajú pivnice. Ideálny čas na prípravu jablkového koláča. Musím sa priznať, že neobľubujem taký ten typický jablčník z postrúhaných jabĺk medzi dvoma vrstvami cesta, preto hľadám skôr recepty na "jablčnú uvarenú kašu".
Prikladám teda jeden recept :)
PRÍSADY
100 g hladkej špaldovej múky
100 g celozrnnej múky
100 g masla
1 vajce
škorica mletá
5 PL javorový sirup
trochu kokosovej múčky
POSTUP
Jablká spolu s javorovým sirupom uvaríme v hrnci na jablkovú kašu a pridáme kokosovú múčku a škoricu. Cesto pripravíme zmiešaním múky, masla vajca a môžeme pridať trochu cukru. Dáme do vymastenej tortovej formy (26 cm) a navrch dáme jablkovú plnku. Môžeme ešte nakrájať na plnku jedno jablko na plátky a posypať škoricou. Pečieme 30 minút na 190 stupňov.
Komentáre
Zverejnenie komentára