NAJLEPŠÍ ODLADENÝ CHEESECAKE S JAHODAMI/MALINAMI


U nás v rodine proste milujeme všetko čo má tvarohový alebo mascarpone základ a tento cheesecake dokážeme zjesť naozaj veľmi rýchlo:) 
Skúšala som množstvo receptov na cheesecaky, ale nikdy sa mi nepodarilo získať tú ideálnu konzistenciu. Až pri tomto recepte :) 



PRÍSADY

250g suchých al. maslových keksov (zdravšia verzia 100g jemných ovsených vločiek a 150 g keksov)
150g maslo 
250g tvaroh jemný roztierateľný
500g mascarpone /ricotta/syr philadelphia (závisí čo máte k dispozícií, no naj je philadelphia)
200g kyslá smotana
150g med/javorový sirup/prinajhoršom cukor :)
3 vajcia
kôra z 1 citróna
200g mrazené jahody (ja si vždy nazbieram jahody na samozberných poliach a dávam do mrazničky. Vydržia mi v pohode celý rok.) príp. maliny, čučoriedky..
26 cm okrúhla forma na pečenie

POSTUP

Keksy rozpučíme rukou na kašu vo forme na pečenie a pridáme roztopené maslo. 
Tvaroh, mascarpone, smotanu premiešame šľahačom, pridáme med, celé vajcia a opäť premiešame. Na záver pridáme postrúhanú kôru z citróna. 
Krém vylejeme do formy s keksami a dáme piecť do vodného kúpeľa na 200 stupňov cca hodinu.  (vodný kúpeľ sa robí tak, že v rúre pod formu s cheesecakom dáme plech napustený vodou). 
Keď krém na vrchu cheesecaku začne trošku hnednúť a napučí, koláč je hotový.

V hrnci uvaríme zmrazené jahody s trochou cukru, kým nám nevznikne taká džémová konzistencia (prípadne môžeme pridať želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu). Jahodovú kašu vylejeme na hotový cheesecake a položíme do chladničky na cca 3 a viac hodín, aby stuhol. 


Ták a neostáva nič iné, iba sa doňho pustiť a vychutnávať :)

A ešte tipy na iné variácie:

Do krému pred pečením vložte rozpustenú horkú čokoládu príp. rozmixované jahody a môže to vyzerať aj takto :)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu