BULGUR S DUSENÝM BAKLAŽÁNOM A LOSOSOM
Opäť obľúbený bulgur. Ten sa dá pripraviť hádam na 300 spôsobov. Teraz ponúkam recept v spojení s baklažánom, ktorý som našla v chladničke :)
Recept je cca na 4 porcie.
PRÍSADY
2 šálky bulguru
1 dcl bieleho suchého vína
1 baklažán
150 g losos chladený
Feta syr
1 DM zeleninový bujón
polka cibuľe
2 strúčiky cesnaku
maslo
čierne korenie
soľ
korenie na ryby
POSTUP
Bulgur uvarime podľa návodu s tým, že do vody pridáme bujón a podlievame bielym vínom. Na samostatnej panvici podusíme na masle cibuľu, cesnak, pridáme lososa, baklažán a všetko okoreníme. Následne po uvarení obe hmoty t.j. bulgur s podusenou panvičkou zmiešame a navrch podrvíme feta syr.
Komentáre
Zverejnenie komentára