SEMOLINOVÉ ŠPAGETY S MASCARPONE A POMODOROM
Semolinové špagety sú veľmi vhodná náhrada klasických bielych kvôli stráviteľnosti. Semolina = tvrdá pšenica.
Recept je na cca 5 porcií.
PRÍSADY
200 g semolinové špagety
250 g mascarpone
250 ml paradajkové pyré pomodoro
2 strúčiky cesnaku
1 PL maslo
hrsť sušených hríbov (nemusia byť)
čierne korenie
soľ
bazalka
50 g slanina (nemusí byť)
1 pohár baby špenát
POSTUP
Špagety uvaríme v slanej vode. Na osobitnej panvici opražíme slaninu s cesnakom na masle. Pridáme mascarpone, osolíme, okoreníme. Následne primiešame paradajkové pyré, umyté hríby a všetko podusíme. Na záver pridáme už iba špenát a špagety s omáčkou zmiešame.
Komentáre
Zverejnenie komentára