RYŽOVÉ REZANCE S ČERVENOU ŠOŠOVICOU A KREVETAMI
Rezance sa pripravujú veľmi rýchlo a tenké ryžové sú aj veľmi chutné.
Recept je cca na 4-5 porcii
PRÍSADY
ryžové rezance tenké - cca 100 g
100 g predvarené krevety (používam z metra)
100 g červená šošovica
paradajkové pyré 250 ml
1 červená paprika
3 strúčiky cesnaku
2 PL maslo
špenát baby cca pol balíka
korenie na ryby
soľ
čierne korenie
kurkuma
POSTUP
Ryžové rezance dáme do osolenej vriacej vody a povaríme cca 5 minút.
Na panvici osmažíme cesnak na masle spolu s paprikou a namočenou červenou šošovicou. Podusíme asi 15 minút a následne pridáme krevety.
Okoreníme všetkými koreninami a zalejeme paradajkovým pyré. Povaríme cca ďalších 15 minút a pred koncom pridáme špenát.
Rezance spojíme s omáčkou a navrch môžeme pridať tvrdý postrúhaný syr.
Komentáre
Zverejnenie komentára