HOVäDZIA POLIEVKA S RYŽOVÝMI REZANCAMI


Moja najobľúbenejšia a asi aj najzdravšia polievka na všetky neduhy. Príprava je jednoduchá a základ je iba v dlhom a pomalom varení. Ako náhradu klasických rezancov, používam zdravšie ryžové. V týchto polievkach neuznávam používanie bujónov a akýchkoľvek vegetových dochucovadiel. Táto polievka je o trpezlivosti z kvalitných surovín. Namiesto hovädzieho mäsa môžeme použiť aj kuraciu polievkovú zmes alebo morčacie stehná/krídla.


PRÍSADY
1 stredný kaleráb
4 stredné mrkvy
3 ks petržlen
polka zeleru
hovädzia zmes do polievky (nožina a ideálne aj vyvariť kosti)
soľ
čierne korenie
šafrán (nemusí byť, ide iba o farbu)
petržlenová vňať

POSTUP
Zeleninu očistíme a pokrájame na kocky. Do väčšieho hrnca vložíme umytú polievkovú zmes a zalejeme vodou do trištvrtiny hrnca. Dáme variť na pomalý stupeň. Osolíme a okoreníme (pridáme aj šafrán). Keď nám pomaly polievka začne vrieť pridáme pokrájanú zeleninu a ďalej varíme (ideálne aspoň dve a pol hodiny). Na záver pokrájame do polievky čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu